par3 disku golfa disku tirisana cover new

Kā panākt, lai disku golfa diski kalpo ilgāk?

Disku golfa diskiem tāpat kā mums ir savs mūžs. Katram diskam tas var būt atšķirīgs, atkarībā no tā, cik bieži šo disku izmantojam. Lai arī disku golfa diski tiek ražoti izturīgi, tie tik un tā ar laiku nolietojas, īpaši tie, kurus mums visvairāk patīk mest. Lai mēs pēc iespējas ilgāk varētu mest savus mīļākos diskus, ir vairāki vērtīgi paņēmieni, kā varam mazināt disku nolietošanos un paildzināt to mūžu.

1. Kā tīrīt disku golfa diskus?

Spēlējot diskus dabā, tie nepārprotami ir tiešā saskarē ar laikapstākļiem un vidi. Jo biežāk lietojam kādu no diskiem, jo vairāk tas aplīp ar smiltīm un dubļiem. Arī mūsu rokas mēdz palikt netīras un, netīrumiem sajaucoties ar taukvielām uz rokām, uz disku golfa diskiem veidojas nevēlami traipi. Tie, savukārt, ietekmē saķeri ar disku, kā arī sabojā disku vizuālo tēlu. Lai mazinātu disku smērēšanos, noteikti iesakām vienmēr uz raundu līdzi ņemt dvielīti. Taču tik un tā ar laiku, nāksies ķerties pie disku mazgāšanas, lūk, kā to labāk paveikt!

Nepieciešamais

  • Dvielis vai papīra dvielis
  • Siltais ūdens traukā vai izlietnē
  • Parastais trauku mazgāšanas līdzeklis
  • Švamme 

par3 disku tirisanai nepieciesamais

Tīrīšana un mazgāšana

  1. Notīrām nevajadzīgas smiltis un dubļus, izmantojot dvieli vai papīra dvieli
  2. Izmantojam siltu ūdeni, lai samitrinātu nenoslaukāmos traipus. Uzmanies, lai ūdens nav pārāk karsts, jo tas var likt disku golfa diskiem savērpties.
  3. Pievienojam ūdenim nedaudz trauku mazgājamo līdzekli, lai vieglāk tiktu vaļā no traipiem.
  4. Ar švammes mīksto pusi rūpīgi noberžam nevēlamos traipus. Pārliecināmies, ka švamme nav pārāk asa, lai nesaskrāpētu diskus
  5. Nosusinām diskus izmantojot dvieli vai papīra dvieli.

2. Kā salabot disku golfa diskus?

Disku golfā valda ticējums: “Ja lauka vidū būs viens koks, tad tieši par viņu tiks trāpīts”. Disku golfa diski nemitīgi kaut kur atsitas, vai tas ir koks, grozs, grants, asfalts, tie ir vienmēr pakļauti bojājumiem. Ierastākie no visiem bojājumiem ir skrāpējumi un plastmasas atlūzas, iespējams pat deformācija. Ir dažādi triki, kā šos bojājumus var vērst par labu un saglabāt disku golfa diska īpašības.

Nepieciešamais

  • Smalkākais smilšpapīrs
  • Nagu knaiblītes
  • Šķiltavas
  • Trauks ar verdošu ūdeni
par3 disku labosanai nepieciesamais 1

Plastmasas atlūzu un skrāpējumu likvidēšana

  1. Lai likvidētu mazākās plastmasas atlūzas, vislabāk izmantot nagu knaiblītes. Jābūt uzmanīgam, jo plēšot šīs atlūzas var nākties ieplēst dziļāk un daudz vairāk sabojāt disku.
  2. Radušos negludumus un citus skrāpējumus uz diska varam noslīpēt ar smalko smilšpapīru.
  3. Lielākajām plastmasas atlūzām izmantojam šķiltavas. Sildot plastmasu ar šķiltavām, uzmanīgi piekausējam atplīsušo plastmasas skaidu. Kad plastmasa atdzisusi, atkal varam izmantot smilšpapīru, lai nolīdzinātu negludumus.

Savērpta disku golfa diska iztaisnošana

Reizēm varam novērot, ka disku forma ir izmainījusies, tie ir vai nu saliekušies, vai arī ar iespiestu virspusi. Lai noteiktu vai disks ir savērpies, novietojam to uz līdzenas virsmas, piemēram, galda un pamīšus uzspiežam ar pirkstu diska abās malās un novērojam vai disks šūpojas. Ja tas šūpojas, tad esam droši, ka disks ir savērpies. Šo problēmu varam novērst izmantojot karstu ūdeni.

  1. Izmantojot pietiekoši lielu tilpni, ieliekam disku verdošā ūdenī. Pēc laika tas sasils un paliks mīksts, kas ļaus disku golfa diskiem ieņemt tam orģināli veidoto formu.
  2. Izņemam disku no kārstā ūdens, noslaukām un novietojam uz līdzenas un cietas virsmas.
  3. Lai disks saglabātu savu formu, sakraujam pa virsu kaudzi ar citiem disku golfa diskiem, radot papildus spiedienu uz diska malām. Nekāda gadījumā neliekam svaru uz diska virsmas, tikai uz malām. Šādi noturam disku, līdz tas ir pilnībā atdzisis.

3. Kā uzglabāt disku golfa diskus?

Ļoti būtiska loma disku mūžā ir to uzglabāšanai. Pareizi uzglabājot diskus, mēs saglabājam to formu, līdz ar to arī lidojuma īpašības. Ir svarīgi pievērst uzmanību tam, kā diski tiek uzglabāti mūsu somās, mašīnu bagāžniekos, plauktos un citās glabātuvēs. Mēs noteikti negribam, lai disku golfa diski somā būtu saspiesti, kas veicina disku deformēšanos. Tāpat arī jāuzmanās no karstiem mašīnu paneļiem vai bagāžniekiem, jo saules ietekmē disku golfa diski uzkarst un maina savu formu.

  1. Disku golfa somā diskiem ir jābūt brīvi un viegli paņemamiem, sarindotiem vienādā virzienā. Tie nedrīkst būt iespiesti ar spēku, kā arī salikti pretējos virzienos. Vienmēr pēc raunda lietainos laikapstākļos diskus vēlams noslaucīt un izžāvēt pirms liekam tos atpakaļ somā.
  2. Ja uzglabājam diskus automašīnā, pārliecināmies, lai vasarā diski nav pakļauti tiešam saules starojumam, kā arī pārliecināmies par temperatūru automašīnas bagāžniekā. Vislabāk diskus automašīnā uzglabāt kastē, kas atbilst disku izmēram un kur disku golfa diski vienmērīgi sarindoti vienā virzienā.
  3. Uzglabājot diskus mājās, galvenais tos uzglabāt taisnā, labi sakārtotā tornī vai disku izmēram atbilstošā plauktā. Pārliecināmies, ka uz tiem nav paaugstinātas temperatūras ietekme.
Disku golfa diski somā, bagāžniekā un plauktā.

Ja arī tu tagad zini vairāk par to, lai tavi disku golfa diski būtu labā kondīcijā – dalies ar šo rakstu. Kā arī, ja tev ir kāds jautājums, kuru vēlies uzdot, vai ieteikums, kuru nodot citiem, droši atstāj to komentāru sadaļā.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Saglabā PAR3 savā telefonā Vēlos Nevēlos